ПРАВИЛА И УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

Оваа Политика за приватност се однесува на www.biana-trade.com.mk (“BIANA TRADE”, “Веб-сајт”, “Сајт”)  во сопственост на БИАНА ТРЕЈД Скопје (“БИАНА”, “ние”, “нас”) и објаснува како “Биана Трејд”  ги собира и ги користи информациите за посетителите и корисниците на Веб-сајтот, вклучително и персоналните информаци кои корисниците ги наведуваат и објавуваат на Сајтот. Во овој документ исто така  е наведено за што, на кој начин и во кои случаи ги користиме информациите за корисниците, вклучувајќи ги и персоналните информации и како може да пристапувате до нив и да ги ажурирате. Со користењето и/или пристапувањето на “Биана Трејд”, вие ги прифаќате практиките, правилата и условите опишани во оваа Политика за приватност, како и нашите Правила и услови на користење.Ние не ги продаваме, изнајмуваме, разменуваме или на друг начин ги споделуваме Вашите лични податоци со трети страни, освен како што е тоа опишано во оваа Политика за приватност. Ние не ги побаруваме Вашите лични информации доколку тие не се неопходни. Не ги споделуваме Вашите лични информации со никого освен ако тоа не е согласно со законите, во цели за понатамошен развој на продуктот или со цел да ги заштитиме нашите права. Вашите лични информации ги чуваме само доколку ни требаат за услугите кои ги нудиме.

КОЛАЧИЊА (COOKIES)

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страницата;
  • За собирање на збирни и анонимни статистички податоци;
  • За да ги запомниме Вашите преференции како да се прикажува страницата (преференции за параметрите на екранот), како на пример контрастот на бојата или големината на фонтот;

Кога ја посетувате нашата веб страница, можеме да собереме некои податоци од Вашето пребарување, како на пример IP адресата, која содржина од веб страницата на ДЗЛП сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб страница сте биле пренасочени.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГИ ИЗБРИШЕТЕ ИЛИ КОНТРОЛИРАТЕ КОЛАЧИЊАТА (COOKIES)?

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб страницата, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да работат правилно. Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер и можете да ги подесите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате преференциите секој пат кога посетувате веб страна, а исто така можно е да не работат и некои услуги и функционалности.

КАКО ГИ КОРИСТИМЕ ИНФОРМАЦИИТЕ?

Го задржуваме правото да ги откриеме Вашите лични информации доколку тоа се бара со закон или кога веруваме дека таквото откривање е неопходно со цел да ги заштитиме нашите права, или кога треба да постапиме во согласност со судската постапка, судски налог или правен процес кој нѐ вклучува нас или кој било од нашите соработници или партнери.

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНФОРМАЦИИТЕ

Сите кориснички информации кои се сочувани во системот се чуваат во безбедни бази на податоци, заштитени преку различни индустриски стандарди за контроли на пристап, безбедносни лозинки, SSL енкрипција, firewalls и останати мерки на безбедност. Меѓутоа, ниту една компанија, вклучувајќи ја и Биана Трејд, не може во целост да ги елиминира безбедносните ризици при пренос на податоци и информации преку онлајн конекции, така што користењето на овие системи е на Ваш сопствен ризик.

КОМУНИКАЦИИ ОД "Биана Трејд"

  • За управување и администрација со комуникацијата и праќањето на електронски пораки преку системот и преку веб-сајтовите на корисниците се користат услуги од трети компании. Заштитата на личните информации, во случај на овие комуникации, се регулирани со политиките за приватност на компаниите чии услуги ги користиме.
  • Во случаите кога е неопходно, ќе ви бидат испратени известувања поврзани со користењето на услугите. Овие пораки не се во промотивни цели.
  • Со  Ваша дозвола, повремено ќе Ви испраќаме пораки кои се однесуваат за новите можности или продукти кои им ги нудиме на нашите корисници.
  • Вашите информации може да ги искористиме во случај доколку испратите барање или помош од одделот за техничка поддршка, со цел за да Ве контактираме и да Ви одговориме на Вашето барање.Без Ваше претходно одобрување, од нас може да добивате само известувања кои се поврзани со работата и користењето на Услугата.

СПОДЕЛУВАЊЕ НА ИНФОРМАЦИИ

Со нашите маркетинг партнери ги споделуваме агрегатните информации за корисниците. Овие информации не ги идентификуваат индивидуалните корисници и содржат статистики поврзани со географската локација на корисниците и посетеноста на сајтот. Овие информации по потреба може да ги споделуваме и со трети компании со кои соработуваме и кои ни помагаат да ги анализираме статистиките за корисниците со цел за да ги подобриме нашите услуги. Агрегатните статистички податоци од корисниците не ги поврзуваме со нивните персонални информации. Во случај на трансфер или продавање на бизнисот, информациите за корисниците како дел од бизнисот исто така се пренесуваат понатаму, но тие остануваат да бидат заштитени со претходната Политика за приватност. Го задржуваме правото да ги споделиме и откриеме информациите за корисникот, односно податоците за корисничката сметка и личните податоци, во случај кога тоа е наложено законски; кога треба да се спроведат или применат Условите за користење на услугата; кога треба да се заштитат нашите права, интелектуалната сопственост или сигурноста на “Биана Трејд”, нашите корисници и останатите. Ова вклучува и размена на информации со останати компании и организации со цел заштита од измами.

ЛОГ ДАТОТЕКИ

Со нашите маркетинг партнери ги споделуваме агрегатните информации за корисниците. Овие информации не ги идентификуваат индивидуалните корисници и содржат статистики поврзани со географската локација на корисниците и посетеноста на сајтот. Овие информации по потреба може да ги споделуваме и со трети компании со кои соработуваме и кои ни помагаат да ги анализираме статистиките за корисниците со цел за да ги подобриме нашите услуги. Агрегатните статистички податоци од корисниците не ги поврзуваме со нивните персонални информации. Во случај на трансфер или продавање на бизнисот, информациите за корисниците како дел од бизнисот исто така се пренесуваат понатаму, но тие остануваат да бидат заштитени со претходната Политика за приватност. Го задржуваме правото да ги споделиме и откриеме информациите за корисникот, односно податоците за корисничката сметка и личните податоци, во случај кога тоа е наложено законски; кога треба да се спроведат или применат Условите за користење на услугата; кога треба да се заштитат нашите права, интелектуалната сопственост или сигурноста на “Биана Трејд”, нашите корисници и останатите. Ова вклучува и размена на информации со останати компании и организации со цел заштита од измами.

ЛИНКОВИ ДО ДРУГИ САЈТОВИ

Биана Трејд содржи линкови кон други сајтови кои не се во сопственост и под контрола на Биана Трејд. Ве поттикнуваме да бидете свесни кога го напуштате нашиот веб-сајт да ја прочитате политиката на приватност на сајтот на кој сте се префрлиле. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите кои се собираат од овој сајт.

БИЗНИС ТРАНЗИЦИЈА

Доколку Биана Трејд помине низ бизнис транзиција, во таа транзиција најверојатно ќе бидат опфатени и персоналните информации. Корисниците ќе бидат известени преку е-маил доколку дојде до каква било промена на сопственоста или промена на контролата на нивните личните податоци.

ПРОМЕНИ ВО ПОЛИТИКАТА ЗА ПРИВАТНОСТ

Во случај доколку одлучиме да ја промениме Политиката за приватност, промените ќе бидат објавени во оваа Политика за приватност и на други јавни места. Политиката за приватност нема да се менува во насока да биде помалку заштитничка од претходната, без за тоа да има согласност од засегнатите корисници. Го задржуваме правото да ја менуваме Политиката за приватност во кое било време и затоа Ве замолуваме да ја проверувате почесто.